KITEX szaknyelvi vizsgák

 

A Soproni Egyetem Idegen Nyelvi Központja 2011 óta a KITEX nyelvvizsga rendszer IDEGENFORGALMI és KERESKEDELMI szaknyelvi vizsgáinak hivatalos vizsgahelye.

 

Kinek ajánljuk a KITEX KÉT SZAKNYELVI vizsgáját?

• A Soproni Egyetem Közgazdaságtudományi Kar BA/MSc (minden szakon) valamint felsőfokú szakképzésben résztvevő hallgatóinak.
• Az ELTE szombathelyi közgazdász hallgatóknak.
• A Széchenyi Egyetem Győr, Apáczai Kar BA (turizmus-vendéglátás) és FOKSZ (idegenforgalmi és kereskedelmi szakmenedzser) hallgatóinak.
• A nyugat-magyarországi régió (Győr-Moson-Soron, Vas és Zala megye) szakképző iskolái (Sopronban az Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, Fáy András Kereskedelmi Szakközépiskola stb.) diákjainak, akik már a felsőfokú tanulmányaik megkezdése előtt megszerezhetik a diplomaszerzéshez előírt szaknyelvi vizsgájukat.
• Mindazoknak, akiknek szakmai előmeneteléhez szükség van a turizmus vagy a kereskedelmi szaknyelvi vizsgára, vagy minden kényszer nélkül egyszerűen meg szeretnék méretni magukat.

 

FIGYELEM! Gyakran kérdezik, ezért fontos információ minden érdeklődő számára. A KITEX IDEGENFORGALMI szaknyelvi vizsgája IS GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGA, így szaktól függetlenül minden olyan esetben megfelel a diplomaszerzéshez előírt nyelvvizsga követelménynek, ha a végzéshez gazdasági szaknyelvi vizsgát kérnek. A KITEX mindkét szaknyelvi vizsgája (KERESKEDELMI és IDEGENFORGALMI szaknyelv) "két részletben" (írásban és szóban) külön vagy egyben (komplex) is letehető.

 

Vizsganaptár

Jelentkezés nyelvvizsgára

Vizsgaszabályzat

Vizsgák leírása

Nyelvvizsga díjak

Nyomtatványok

Fogyatékkal élők vizsgáztatása

  

A vizsgákkal kapcsolatos további részletek a Vizsgaközpont honlapján, mintafeladatok angol, német, B1, B2, C1 szinten megoldással ITT.

Hallgatói és lakossági vizsgafelkészítő kurzusokat minden félévben indítunk.